Pierogarnia i jadłodajnia „Paweł i Gaweł” na Koralowej |
||||||
Pierogarnia i jadłodajnia „Paweł i Gaweł” na Koralowej Mieszankę tradycji, młodości, pasji, perfekcjonizmu, wpływy polskie i ukraińskie, a także powiew kuchni świata - wszystko to odnajdziecie w Pierogarni Paweł i Gaweł przy ul. Koralowej 13. „Lubimy to co znamy, znamy to co lubimy”. Nie bez powodu kuchnia polska jest najpopularniejszą kuchnią w naszych domach. Potrawy takie jak mielone, schabowy, rosół czy pomidorowa często goszczą na naszych stołach, a smak pierogów, bezwiednie przywołuje u wielu z nas wspomnienia beztroskiego dzieciństwa, kiedy bez skrupułów pochłanialiśmy ogromne ilości tych smakołyków. My sami, będąc zagorzałymi fanami pierogów, placków i uszek lepionych przez nasze babcie wiedzieliśmy, że w tych tradycyjnych słowiańskich daniach jest coś co sprawia, że nie mogą się one znudzić. Postanowiliśmy zgłębić ich sekret i tak w połączeniu pasji, zamiłowania do smacznej, tradycyjnej kuchni, ciężkiej pracy i wytrwałości, powstała Pierogarnia „Paweł i Gaweł”. Nasze początki sięgają 2013 roku, wówczas w niespełna 20 metrowym pawilonie na Ryneczku przy. ul. Zawadzkiego, nasza babcia i ciocia, pochodzące ze Stanisławowa (obecnie miasto należące do Ukrainy), niestrudzenie lepiły pierogi, gotowały gołąbki, smażyły naleśniki, krokiety i kotlety. Zainteresowanie klientów wyrobami garmażeryjnymi było na tyle duże, że wkrótce rozszerzyliśmy naszą działalność o Targowisko Manhattan. Później przyszła kolej na podbój Szczecin-Dąbia. Jednak nasze ambicje sięgały dalej. Od początku było dla nas jasne, że chcemy stworzyć miejsce, w którym klienci będą mogli, nie tylko kupić gotowe wyroby garmażeryjne na wynos, ale przede wszystkim skosztować ich na miejscu. Z takim zamysłem i w tym celu otworzyliśmy nowy lokal przy ul. Koralowej 13. W tej przytulnej, utrzymanej w ciepłym, „domowym” klimacie pierogarni, oferujemy dania kuchni polskiej i ukraińskiej w nowoczesnym wydaniu. Na głodnych kulinarnych wrażeń czekają m.in. tradycyjne pierogi w 8 rodzajach, kołduny, pielmieni, syrniki, kartoflaki, bliny, łazanki, sycące zupy, oraz dania obiadowe takie jak: kotlet drobiowy po kijowsku, mielony z buraczkami, gulasz wieprzowy czy zasmażane kabaczki. Dodatkowo w menu pojawiają się potrawy mające swój rodowód w kuchni węgierskiej (np. bogracz), czy kuchni gruzińskiej ( pierogi chinkali) serwowane w niekonwencjonalny sposób - często podpatrzony przez nas podczas naszych podróży po Europie. Gorąco zapraszamy wszystkich koneserów aromatycznych dań na niezwykłą podróż kulinarną. Gwarantujemy sympatyczną obsługę i swobodną atmosferę. W lokalu mile widziane są rodziny z dziećmi, dla których przygotowaliśmy kącik zabaw. Nasza pierogarnia jest otwarta od poniedziałku do niedzieli w godzinach od 10 do 19 (poniedziałek-piątek), oraz od 10 do 16 (sobota i niedziela). Dane teleadresowe: "Pierogarnia Paweł i Gaweł" ul. Koralowa 13, Szczecin tel. kom.: +48 662 174 442 paweligawel.net Godziny otwarcia: PN-PT: 10:00-19:00 SB-ND: 10:00-16:00 "Pierogarnia Paweł i Gaweł" w Szczecinie - zdjęcia: "Pierogarnia Paweł i Gaweł" w Szczecinie - mapa: Instrukcja: w celu przesunięcia mapy kliknij na interesujący Ciebie obszar i poruszaj myszką. Powiększ mapę klikając "+" i analogicznie pomniejsz mapę przez "-". Artykuł promocyjny
|
||||||
|